kvindely.dk

Beatrice Bonnesen – En Dygtig Skuespillerinde

Beatrice Bonnesen var en anerkendt dansk skuespillerinde, der efterlod et betydeligt indtryk på teater- og filmverdenen. Født den 21. oktober 1906 i København og død den 19. januar 1979 i en alder af 72 år, efterlod hun sig en imponerende karriere og et væld af mindeværdige præstationer.

Tidlige Liv og Karriere

Beatrice Bonnesen var datter af professor, dr. phil. Tommy Bonnesen og hustru Inger Zøylner. Hendes skuespillerkarriere begyndte den 9. april 1922 på Folketeatret, hvor hun debuterede som Grace i Verdensry. Hun var skuespillerinde ved Folketeatret indtil 1927 og fortsatte derefter på Aarhus Teater fra 1927 til 1929. Hun optrådte også på Dagmarteatret fra 1929 til 1931 og på Det Kongelige Teater fra 1931 til 1933. Efterfølgende vendte hun tilbage til Dagmarteatret fra 1933 til 1937, arbejdede som freelance skuespillerinde fra 1937 til 1944 og var tilknyttet Det Ny Teater fra 1944 til 1955.

Teaterkarriere

På Det Ny Teater spillede Beatrice Bonnesen en række mindeværdige roller, herunder den sexede Billie i Født i går, hustruen i De skrå brædder og Tyra i Silkeborg. I 1957/58 spillede hun Mrs. Cooper i Fra bord til bord og havde hovedrollen som Isabel i Dagdrømmeren på Folketeatret. Hun blev også kendt for sin fornemme og ironiske præstation som Mrs. Higgins i My Fair Lady på Falkoner Centret og Det Ny Scala. I 1962 spillede hun Fru van Daan i Anne Franks Dagbog for Skolescenen på Det Ny Teater. Hendes mange andre præstationer inkluderer roller som Helena i En skærsommernatsdrøm, Katarina i Trold kan tæmmes, Rachel i Over Evne og ikke mindst som Prossy i Candida.

Beatrice Bonnesen var ikke kun en talentfuld skuespillerinde, men også en dygtig teaterinstruktør. Hun instruerede flere stykker for Andelsteatret, herunder Sømand pas på i 1958, Musefælden i 1961 og Himmelsengen i 1962. Hun instruerede også stykker som Ina, min engel på Det Ny Scala i 1961 og En rejsende uden bagage og Mesalliance for Det Danske Teater. På TV-teatret spillede hun Fru Wang i Lille rislende kilde i 1959 og Lady Bracknell i Bunbury i 1960.

Filmkarriere

Udover sin imponerende teaterkarriere medvirkede Beatrice Bonnesen også i flere film. I begyndelsen af 1930erne fik hun flere mellemstore roller, herunder rollen som Lotte – Hans W. Petersens kæreste – i filmen Rasmines bryllup. I filmen Tag det som en mand spillede hun i 1941 for første gang rollen som landsretssagfører Erik Jessens kone, en rolle hun gentog i yderligere tre film: Ballade i Nyhavn (1942), Baby på eventyr (1942) og Mens sagføreren sover (1945).

Personligt Liv

Beatrice Bonnesen blev gift den 3. juni 1929 på Københavns Rådhus med violinist og kgl. kapelmusikus Gerhard Kristian Rafn. Efter deres skilsmisse i 1940 giftede hun sig den 3. januar 1941 med skuespilleren og sceneinstruktøren John Price. Ægteskabet blev opløst i 1947. Sammen med Gerhard Rafn er hun mor til solofløjtist og kgl. kapelmusikus Eyvind Rafn, der blev født den 17. september 1931.

Afsluttende tanker

Beatrice Bonnesen var en dygtig og dedikeret skuespillerinde, der efterlod et uudsletteligt indtryk på dansk teater og film. Hendes talent og præstationer vil altid blive husket og værdsat af både kolleger og publikum.

Beatrice Bonnesen: Skuespillerindens samarbejdspartnere gennem karrieren

Beatrice Bonnesen var en dansk skuespillerinde, der er bedst kendt for sine mange fremragende præstationer på teateret. Hun blev født den 21. oktober 1906 i København og døde den 19. januar 1979 i en alder af 72 år. Hun er begravet på Vestre Kirkegård i København.

Tidlige år og teaterdebut

Beatrice Bonnesen var datter af professor, dr.phil. Tommy Bonnesen og Inger Zøylner. Hun gjorde sin teaterdebut den 9. april 1922 på Folketeatret, hvor hun spillede rollen som Grace i stykket Verdensry. Efter sin debut arbejdede hun som skuespillerinde på forskellige teatre, herunder Folketeatret, Aarhus Teater, Dagmarteatret, Det kgl. Teater og Det ny Teater.

Karakteristiske roller

På Det ny Teater spillede Beatrice Bonnesen flere mindeværdige roller, herunder den sexede Billie i Født i går, hustruen i De skrå brædder og Tyra i Silkeborg. Hun brød også igennem som Mrs. Cooper i Fra bord til bord og som Isabel i Dagdrømmeren på Folketeatret. Hun modtog stor anerkendelse for sin fortræffelige og ironiske præstation som Mrs. Higgins i My Fair Lady på Falkoner Centret og Det Ny Scala. I 1962 spillede hun Fru van Daan i Anne Franks Dagbog på Det Ny Teater. Andre bemærkelsesværdige roller inkluderer Helena i En skærsommernatsdrøm, Katarina i Trold kan tæmmes, Rachel i Over Evne og Prossy i Candida.

Teaterinstruktør og tv-optrædener

Udover sit arbejde som skuespillerinde var Beatrice Bonnesen også teaterinstruktør og instruerede mange stykker på Radioteatret, Andelsteatret, Det Danske Teater og Det Ny Scala. Hun medvirkede også i forskellige tv-produktioner, herunder Lille rislende kilde som Fru Wang og Bunbury som Lady Bracknell.

Filmkarriere

På film fik Beatrice Bonnesen sin debut i begyndelsen af 1930erne og spillede flere mellemstore roller. En af hendes mest kendte roller var som landsretssagfører Erik Jessens kone i filmen Tag det som en mand fra 1941. Hun gentog rollen i yderligere tre film: Ballade i Nyhavn (1942), Baby på eventyr (1942) og Mens sagføreren sover (1945).

Familie og personlige liv

Beatrice Bonnesen blev gift to gange i sit liv. Først blev hun gift med violinist og kgl. kapelmusikus Gerhard Kristian Rafn. Efter deres skilsmisse giftede hun sig med skuespilleren og sceneinstruktøren John Price, men ægteskabet blev opløst i 1947. Sammen med Gerhard Rafn er hun mor til solofløjtist Eyvind Rafn.

Filmografie

I løbet af sin karriere medvirkede Beatrice Bonnesen i i alt 18 film, herunder Tretten aar (1932), Mona Løwe – Pouls kone, Rasmines bryllup (1935), Balletten danser (1938), Barnet (1940), En forbryder (1941), Tag det som en mand (1941), Ballade i Nyhavn (1942), Baby paa eventyr (1942), Mine kære koner (1943), Familien Gelinde (1944) og Mens sagføreren sover (1945).

Beatrice Bonnesen efterlod sig et værdifuldt bidrag til dansk teater og film. Hendes talent og dedikation til sit arbejde vil blive husket i mange år fremover.

Skuespilleren Beatrice Bonnesen: Fra teaterscenen til det store lærred

Beatrice Bonnesen var en fremtrædende dansk skuespiller, der gjorde sig bemærket både på teaterscenen og i filmverdenen. Hun blev født den 21. oktober 1906 i København og døde den 19. januar 1979 i en alder af 72 år. Hun er begravet på Vestre Kirkegård i København. Beatrice Bonnesen var datter af professor Tommy Bonnesen og hustru Inger Zøylner. Hun debuterede som skuespillerinde den 9. april 1922 på Folketeatret i stykket Verdensry.

Teaterkarrieren

Efter sin debut på Folketeatret var Beatrice Bonnesen skuespillerinde på samme teater i perioden 1922-1927. Dernæst var hun ansat på Aarhus Teater fra 1927-1929 og på Dagmarteatret fra 1929-1931. Hun blev derefter en del af ensemblet på Det Kongelige Teater fra 1931-1933, inden hun vendte tilbage til Dagmarteatret fra 1933-1937. Fra 1937-1944 arbejdede hun som freelance skuespillerinde, og fra 1944-1955 var hun tilknyttet Det nye Teater.

Beatrice Bonnesen blev kendt for sine mange fremragende præstationer på teaterscenen. På Det nye Teater spillede hun blandt andet den sexede Billie i Født i går, hustruen i De skrå brædder og Tyra i Silkeborg. I 1957/58 havde hun hovedrollen som Mrs. Cooper i Fra bord til bord, og på Folketeatret spillede hun Isabel i Dagdrømmeren. Hun blev især bemærket for sin rolle som Mrs. Higgins i musikalen My Fair Lady på Falkoner Centret og Det Ny Scala. I 1962 spillede hun Fru van Daan i Anne Franks Dagbog for Skolescenen på Det Ny Teater.

Beatrice Bonnesen gik ikke kun på scenen som skuespillerinde, hun var også en dygtig teaterinstruktør. Hun virkede som instruktør på blandt andet Andelsteatret, Det Ny Scala og Det Danske Teater. Hun instruerede også for Radioteatret og TV-teatret.

Filmkarrieren

Udover sin succesfulde teaterkarriere medvirkede Beatrice Bonnesen også i en række danske film. I begyndelsen af 1930erne fik hun flere mellemstore roller, herunder som Lotte – Hans W. Petersens kæreste – i filmen Rasmines bryllup. Hun spillede også den landsretssagfører Erik Jessens kone i filmen Tag det som en mand fra 1941, en rolle hun gentog i tre efterfølgende film: Ballade i Nyhavn (1942), Baby på eventyr (1942) og Mens sagføreren sover (1945).

Beatrice Bonnesen havde i alt medvirket i 18 film i sin karriere. Hendes talent og skuespilpræstationer blev værdsat i både teater- og filmverdenen, og hun efterlod et varigt indtryk på dansk scenekunst.

Privatlivet

Beatrice Bonnesen blev først gift med violinisten Gerhard Kristian Rafn den 3. juni 1929. De fik sammen en søn, solofløjtisten Eyvind Rafn. Ægteskabet endte i skilsmisse i 1940. Beatrice Bonnesen giftede sig derefter med skuespilleren og sceneinstruktøren John Price den 3. januar 1941, men ægteskabet blev også opløst i 1947.

Beatrice Bonnesen efterlod sig et rigt teater- og filmarv. Hendes præstationer på scenen og på det store lærred vil altid blive husket og værdsat i dansk kulturhistorie.

Andre populære artikler: Dorte Passer: En talentfuld skuespiller med en spændende livshistorieKasper Winding: En Multitalentet Skuespiller, Musikker og KomponistJørgen Thorup – En Multifacetteret Skuespiller og MusikerJeff Pitzner: En talentfuld skuespiller med en imponerende karriereJakob Larsen: En grønlandsk håndboldtræner og skuespillerVarinka Wichfeld Muus: En Inspirerende SkuespillerindeMikael Kamber: En Allsidig Skuespiller og MediepersonlighetPovl Kjøller – En Legendarisk Skuespiller og SangskriverThomas Bay Pedersen: En talentfuld skuespiller og sangerCarl Schenstrøm: En dansk skuespiller med en komisk arvGotha Andersen: En Skuespiller med Talent og CharmeMia Lund Rao: En Multifacetteret Skuespiller og SognepræstIb Hansen: En Hyldest til en Stor SkuespillerErik Balling: En Legendarisk FilminstruktørThomas Greve – En erfaren skuespiller med en imponerende filmografiCasper Hjulmand: En talentfuld skuespiller og succesfuld direktørJacob Binzer: En Rockmusiker og SkuespillerStefan Kragh: En talentfuld skuespiller med mange facetterDirk Brüel: En talentfuld dansk filmfotografVivi Svendsen: En Legendarisk Skuespillerinde