kvindely.dk

Nils Ufer: En Legendarisk Skuespiller og Journalist

Nils Ufer var en dansk skuespiller og journalist, der efterlod et stort indtryk på både teaterscenen og i medieverdenen. Født den 17. juni 1939 i København og død den 2. januar 1993 i en alder af 53 år, var Ufer kendt for sin alsidighed og engagerede tilgang til sit arbejde.

En Livlig Karriere

Nils Ufer var søn af kunstmaler Johannes Ufer og sekretær Gunhild Ufer, født Sørensen. Han havde en varieret karrierevej, der førte ham fra at være messedreng hos Mærsk til avissælger i Berlin og Paris og rejseleder, før han begyndte som skribent. Han startede sin karriere som journalist på Fyns Tidende og arbejdede senere for Information og Weekendavisen.

Ufer specialiserede sig i retsstof og tog ofte tabernes parti. Han skrev hverdagsreportager fra Dommervagten og dækkede oprøret i Paris som korrespondent for Information i perioden 1967-1970. Han var også kendt for at tage tamilernes sag op og skrev om den i store artikler i Weekendavisen.

I 1992 sprang Ufer overraskende ud som dramatiker med stykket Mens vi venter på retfærdighed, der blev vist med stor succes på TV med Peter Larsen i hovedrollen. Han var også redaktør af Corsaren, et blad som han næsten ene mand holdt flydende i mange år. Ufer skrev også flere bøger om journalistikkens metode og etik, herunder Set fra Ishøj fra 1988, der handlede om indvandrernes hverdag i Danmark, og Det skjulte folk fra 1991, der fortalte historier om mennesker i udkanten af det officielle Danmark.

En Institution i Dansk Presse

Nils Ufer var en institution i dansk presse og blev anerkendt for sit arbejde med Tamil-sagen, der førte til, at han modtog Cavlingprisen i 1992. Han var en engageret journalist, der altid tog fat på vigtige emner og satte fokus på dem.

Skuespillerkarriere

Udover sit arbejde som journalist medvirkede Nils Ufer også i flere film. Han spillede receptionschef i Den gale dansker fra 1969, teolog i Giv Gud en chance om søndagen fra 1970, journalist i Kære Irene fra 1971, kupgeneralen i Revolutionen i vandkanten fra 1971, deltager i TV-diskussion i Mor, jeg har patienter fra 1972, og Kurt Stålvad i Prins Piwi fra 1974.

Eftermæle

Nils Ufer blev begravet på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København. Hans betydningsfulde bidrag til dansk presse og kultur vil altid blive husket, og han vil forblive en inspirationskilde for kommende generationer af journalister og skuespillere.

Nils Ufer var en talentfuld og engageret skuespiller og journalist, der satte sit præg på dansk mediehistorie. Hans arbejde vil altid være et eksempel på ærlighed, integritet og dedikation til at fortælle vigtige historier. Han vil blive husket som en sand legende.

Nils Ufer – En dansk skuespiller med en imponerende karriere

Nils Ufer, født den 17. juni 1939 i København, var en fremtrædende dansk skuespiller, der berigede teater-, film- og tv-branchen med sit talent. Med et varieret baggrund inden for journalistik og forfatterskab, sprang Ufer overraskende ud som dramatiker i 1992. Ufer døde desværre den 2. januar 1993 i en alder af 53 år, og han blev begravet på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København.

En alsidig skuespiller med et hæderligt baggrund

Nils Ufer var søn af den anerkendte kunstmaler Johannes Ufer og sekretær Gunhild Ufer, født Sørensen. Inden han ændrede kurs og gik ind i skuespilleriet, havde han en spændende baggrund, der inkluderede jobs som messedreng hos Mærsk, avissælger i Berlin og Paris samt rejseleder. I sin ungdom arbejdede han også som skribent og journalist. Han begyndte sin karriere som journalist på Fyns Tidende og var senere ansat på aviser som Information og Weekendavisen.

I sin journalistiske karriere specialiserede Nils Ufer sig inden for retsstoffet og dækkede blandt andet oprøret i Paris som korrespondent for Information. Han tog også tamilernes sag op og skrev om den i lange og indsigtsfulde artikler i Weekendavisen. Han var en engageret journalist, der ofte tog tabernes parti og skrev hverdagsreportager fra Dommervagten. Over årene blev Ufer anerkendt som en institution i dansk presse.

Udover sit arbejde som journalist og forfatter var Nils Ufer også aktiv som dramatiker. I 1992 debuterede han som dramatiker med stykket Mens vi venter på retfærdighed, som opnåede stor succes både på scenen og på tv med Peter Larsen i hovedrollen. Ufer var også redaktør af bladet Corsaren i mange år og skrev flere bøger om journalistikens metode og etik.

Nils Ufer som skuespiller

Udover sin journalistiske og forfatterskabskarriere havde Nils Ufer også en imponerende filmografi. Han medvirkede i flere danske film, hvor han udviste sit alsidige skuespiltalent. Her er et udvalg af film, hvor Nils Ufer har medvirket:

  • Den gale dansker (1969) – Receptionschef
  • Giv Gud en chance om søndagen (1970) – Teolog
  • Kære Irene (1971) – Journalist
  • Revolutionen i vandkanten (1971) – Kupgeneralen
  • Mor, jeg har patienter (1972) – Deltager i TV-diskussion
  • Prins Piwi (1974) – Kurt Stålvad

Nils Ufers arv

Nils Ufer efterlod sig et imponerende eftermæle med sin alsidige karriere som skuespiller, journalist og forfatter. Hans talent og dedikation vil altid blive husket i dansk teater- og filmscene samt inden for journalistikken. I 1992 blev han belønnet med Cavlingprisen for sin dramatisering af Tamil-sagen. Selv efter sin død fortsætter Nils Ufer med at inspirere både kommende og etablerede skuespillere og journalister.

Nils Ufers bidrag til dansk kultur kan ikke overses. Hans alsidighed og engagement vil forblive som en kilde til inspiration for kommende generationer. – En beundrer

Nils Ufer – En talentfuld skuespiller med et imponerende film CV

Nils Ufer var en dansk skuespiller, født den 17. juni 1939 i København. Han døde den 2. januar 1993 i en alder af 53 år og blev begravet på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København.

En allsidig karriere

Nils Ufer startede sin karriere som journalist på Fyns Tidende. Han arbejdede også på Information og Weekendavisen, hvor han havde retsstoffet som sit område. Han var kendt for at tage tabernes parti og var især kendt for sine hverdagsreportager fra Dommervagten.

I 1967-1970 dækkede han oprøret i Paris som korrespondent for dagbladet Information. Han var også journalisten der tog tamilernes sag op og skrev kæmpemæssige artikler om det emne i Weekendavisen.

Nils Ufer sprang overraskende ud som dramatiker i 1992 med stykket Mens vi venter på retfærdighed, der blev vist med stor succes på TV med Peter Larsen i hovedrollen. Han modtog Cavlingprisen i 1992 for sin dramatisering af Tamil-sagen, og var generelt en institution i dansk presse.

En passion for film

Nils Ufer medvirkede i 6 film i løbet af sin karriere. Han var en talentfuld skuespiller, der kunne bestride forskellige roller med lethed og charme. Her er en liste over de film, hvor han optrådte:

  1. Den gale dansker (1969) – Receptionschef
  2. Giv Gud en chance om søndagen (1970) – Teolog
  3. Kære Irene (1971) – Journalist
  4. Revolutionen i vandkanten (1971) – Kupgeneralen
  5. Mor, jeg har patienter (1972) – Deltager i TV-diskussion
  6. Prins Piwi (1974) – Kurt Stålvad

Nils Ufer efterlod et betydeligt indtryk med sin skuespilpræstation i disse film, og hans talent vil blive husket i dansk filmhistorie.

Anerkendelse og eftermæle

Nils Ufer modtog anerkendelse for sit arbejde som dramatiker og journalist. Han skrev også flere bøger om journalistikkens metode og etik, som var emner, der optog ham meget.

I 1991 udgav han bogen Det skjulte folk, hvor han portrætterede nogle af de mennesker, der lever i udkanten af det officielle Danmark.

Nils Ufer efterlod sig en værdifuld arv inden for dansk presse og filmverdenen. Hans bidrag vil altid blive husket og anerkendt for deres kvalitet og dybde.

Nils Ufer var en unik skuespiller med en enestående evne til at indfange publikums opmærksomhed. Hans engagement og passion for sit arbejde skinnedede igennem i alle hans optrædener.

– En beundrer af Nils Ufer

Der er ingen tvivl om, at Nils Ufer har sat sit præg på dansk filmhistorie. Hans talentfulde skuespil vil altid være en kilde til glæde og inspiration for kommende generationer af skuespillere.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår blev Nils Ufer født og hvor døde han?

Nils Ufer blev født den 17. juni 1939 i København og han døde den 2. januar 1993. Han er begravet på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København.

Hvad var Nils Ufers tidlige karriere før han blev journalist?

Før han blev journalist arbejdede Nils Ufer som messedreng hos Mærsk, avissælger i Berlin og Paris, samt rejseleder.

Hvilke aviser arbejdede Nils Ufer for?

Nils Ufer arbejdede for Fyns Tidende fra 1964-1974 og igen fra 1985-1987. Fra 1987 var han ansat på Weekendavisen. Han arbejdede også for dagbladet Information som korrespondent, hvor han dækkede oprøret i Paris i perioden 1967-1970.

Hvad var Nils Ufers ekspertiseområde som journalist?

Nils Ufers ekspertiseområde som journalist var retsstof, hvor han ofte tog tabernes parti og skrev hverdagsreportager fra Dommervagten.

Hvad gjorde Nils Ufer som dramatiker?

Nils Ufer sprang overraskende ud som dramatiker i 1992 med stykket Mens vi venter på retfærdighed, som blev vist med stor succes på TV med Peter Larsen i hovedrollen.

Hvad var Corsaren, og hvilken rolle havde Nils Ufer i det?

Corsaren var et blad, hvor Nils Ufer var redaktør. Han var næsten ene mand om at holde bladet flydende i mange år.

Hvilke emner skrev Nils Ufer om ud over retsstof?

Udover retsstof skrev Nils Ufer om indvandrernes hverdag i Danmark i artikelserien (og bogen) Set fra Ishøj. Han skrev også et par bøger om journalistikkens metode og etik, og i 1991 skrev han Det skjulte folk om mennesker i udkanten af det officielle Danmark.

Hvad var Tamil-sagen, og hvad gjorde Nils Ufer som journalist i forbindelse med den?

Tamil-sagen var en kontroversiel sag om tamilere i Danmark. Nils Ufer tog tamilernes sag op og undersøgte den grundigt i store artikler i Weekendavisen. Han modtog også Cavlingprisen i 1992 for sin dramatisering af Tamil-sagen.

Hvordan var Nils Ufers involvering i filmverdenen?

Nils Ufer medvirkede i seks forskellige film, herunder Den gale dansker (1969), Giv Gud en chance om søndagen (1970), Kære Irene (1971), Revolutionen i vandkanten (1971), Mor, jeg har patienter (1972) og Prins Piwi (1974).

Hvem var Nils Ufers forældre?

Nils Ufer var søn af kunstmaler Johannes Ufer og sekretær Gunhild Ufer, der oprindeligt hed Sørensen før hun blev gift.

Andre populære artikler: Georges Ulmer: En dansk-fransk entertainer i verdensklasseJens Erik Roepstorff: En af håndboldsportens gyldne drengeMarianne Høgsbro: En Skuespiller Med En Imponerende KarriereRobert Schumann: Den Tyske Skuespiller, Pianist og KomponistJulie R. Ølgaard: En talentfuld skuespillerinde med en imponerende karriereNicholas Farrell: En Engageret SkuespillerGrethe Mogensen: En Skuespillerindes Liv og KarriereKjeld Løfting: En Dygtig Skuespiller og Engageret KunstnerNellie Crump – En talentfuld skuespillerinde med en imponerende karriereRuni Lewerissa: En talentfuld skuespiller med en imponerende karriereFlemming Jacobsen – En Frihedssanger og KoncertsangerOtto Rosing: En dansk-grønlandsk filminstruktørArne Bue Jensen (Papa Bue): En JazzlegendeRosita Wolsgaard-Iversen: En Amerikansk Jazzsangerinde fra MinnesotaOle Larsen – En Legendarisk SkuespillerKasper Wedendahl: En talentfuld skuespiller og filminstruktørMette Mai Langer – En talentfuld dansk skuespillerJørgen Lerdam: En erfaren skuespiller med en imponerende karriereOle Møllegaard: En dygtig skuespiller med en imponerende karrierePer Lasson: En talentfuld svensk skuespiller