kvindely.dk

Arne Bue Jensen (Papa Bue): En Jazzlegende

Arne Bue Jensen, bedre kendt som Papa Bue, var en dansk jazzmusiker, basunist og orkesterleder, der har sat sit præg på den danske musikscene i flere årtier. Født den 8. maj 1930 i København og død den 2. november 2011 i en alder af 81 år, efterlod han sig et betydeligt musikalsk arv.

Ungdom og musikalsk opvågnen

Som ung sømand i oversøiske havne blev Arne Bue Jensen fascineret af New Orleans-musikken, der skulle komme til at præge hans musikalske stil og karriere. Han begyndte sin musikalske rejse som medlem af Bohana Jazzband i 1953-1954 og spillede derefter med orkestre ledet af Adrian Bentzon og Henrik Johansen i årene 1954-1956.

Skabelsen af Papa Bues Viking Jazz Band

I 1956 startede Arne Bue Jensen sit eget orkester, New Orleans Jazz Band, og fik sit første engagement på restaurant Cap Horn i Nyhavn. Det berømte amerikanske tegner og sangskriver Shel Silverstein, der havde oplevet de skæggede musikere under et besøg på Cap Horn, døbte orkestret Vikingerne, som senere blev kendt som Papa Bues Viking Jazz Band.

Det varede ikke længe før Papa Bue og hans orkester blev efterspurgt i udlandet. De optrådte i Tyskland i månedsvis, hvor deres indspilning af Schlafe mein Prinzchen toppede hitlisterne og solgte over en million eksemplarer. Orkestret akkompagnerede også en lang række gæstesolister, herunder Grethe Ingmann og Gustav Winckler, og turnerede i flere europæiske lande som Vest- og Østtyskland, England, Skotland, Østrig, Schweiz, Tjekkoslovakiet, Rumænien og Grækenland.

Populær i Danmark og international anerkendelse

I Danmark optrådte Papa Bues Viking Jazz Band i mange år på Bamse Kragh-Jacobsens restaurant Vingården i København og spillede søndagsjazz i Tivolis promenade pavillon i 20 år. Hvert år under Copenhagen Jazz Festival spillede de ved Mindeankeret i Nyhavn.

Papa Bues Viking Jazz Band formåede at give en jazzet version af sange som Down By The Riverside og Basin Street Blues, og orkestret blev især populært omkring 1960erne med deres udgaver af Nyboders pris og senere med Man kan vel ikke gøre for at man har charme og De arbejdsløses sang med Bjarne Liller som sanger og banjospiller.

En musikalsk arv

Papa Bues Viking Jazz Band udgav et væld af grammofonplader og indspillede også kendingsmelodien til Olsen-banden-filmene, komponeret af Bent Fabricius Bjerre.

Selv efter at have lidt et slagtilfælde mange år før sin død, genvandt Arne Bue Jensen sin musikalske evne og fortsatte med at optræde. Han blev udnævnt som officiel ambassadør for Dansk Jazz og modtog guldplader samt byen New Orleans nøgler. Han var et ikon inden for Dixieland Jazz i hele verden.

Arne Bue Jensen på det store lærred

Papa Bue medvirkede også i to danske film. I Soldaterkammerater rykker ud fra 1959 spillede Papa Bues Viking Jazz Band, og i Olsen-banden går i krig fra 1978 optrådte de uden for Vridsløse statsfængsel.

Arne Bue Jensen blev begravet på Sundby Kirkegård i København og efterlod sig en musikalsk arv, der vil blive husket og elsket af jazzelskere i mange generationer.

Arne Bue Jensen (Papa Bue): En Jazzlegende og hans samarbejdspartnere

Arne Bue Jensen, bedre kendt som Papa Bue, var en dansk jazzmusiker, basunist og orkesterleder. Han blev født den 8. maj 1930 i København og døde den 2. november 2011 i en alder af 81 år. Arne Bue Jensen efterlod sig et værdifuldt arv af jazzmusik og er stadig kendt som en af de vigtigste figurer inden for dansk jazzhistorie.

Uddannelsen og begyndelsen på en karriere

Arne Bue Jensen blev fascineret af New Orleans-musikken under sin ungdom som sømand i oversøiske havne. Han startede sin musikalske karriere som basunist og spillede med forskellige orkestre og jazzbands, herunder Bohana Jazzband, orkestre ledet af Adrian Bentzon og Henrik Johansen.

Skabelsen af Papa Bues Viking Jazz Band

I 1956 startede Arne Bue Jensen sit eget New Orleans Jazz Band og fik sit første engagement på restaurant Cap Horn i Nyhavn. Det var her, det kendte amerikanske tegner og sangskriver Shel Silverstein fik øje på de skæggede musikere og døbte dem Vikingerne. Senere ændrede bandet navn til Papa Bues Viking Jazz Band, som blev en stor succes både i Danmark og i udlandet.

Internationale samarbejdspartnere og succeser

Papa Bue og hans Viking Jazz Band blev hurtigt efterspurgte i udlandet og havde månedlange engagementer i Tyskland. Deres indspilning af sangen Schlafe mein Prinzchen toppede hitlisterne og solgte over en million eksemplarer. Bandet akkompagnerede også mange gæstesolister, herunder Grethe Ingmann og Gustav Winckler.

Papa Bues Viking Jazz Band turnerede i forskellige europæiske lande, herunder Vest- og Østtyskland, England, Skotland, Østrig, Schweiz, Tjekkoslovakiet, Rumænien og Grækenland. Selvom de spillede klassikere som Down By The Riverside og Basin Street Blues, formåede de at jazzificere andre musikgenrer og blev kendt for deres versioner af danske hits som Nyboders Pris, Man kan vel ikke gøre for at man har charme og De arbejdsløses sang med Bjarne Liller som sanger og banjospiller.

Papa Bue i filmverdenen

Udover musikindspilninger medvirkede Papa Bue i to danske film. I filmen Soldaterkammerater rykker ud fra 1959 spillede Papa Bues Viking Jazz Band evergreen-nummeret When the Saints go marching in. I Olsen-banden går i krig fra 1978 optræder bandet udenfor Vridsløse statsfængsel.

Arven og anerkendelsen

I løbet af sin karriere udgav Papa Bues Viking Jazz Band et væld af grammofonplader og indspillede også kendingsmelodien til Olsen-banden-filmene komponeret af Bent Fabricius-Bjerre. Arne Bue Jensen blev udnævnt som officiel ambassadør for Dansk Jazz og modtog guldplader samt nøglerne til byen New Orleans.

Selvom Arne Bue Jensen blev ramt af et slagtilfælde mange år før sin død, lod han sig ikke kue. Han genvandt sin førlighed og fortsatte med sine musikalske aktiviteter. Hans bidrag og indflydelse inden for Dixieland Jazz har gjort ham til et ikon inden for genren verden over.

Papa Bue vil altid blive husket som en sand dansk jazzlegende.

Arne Bue Jensen (Papa Bue): En Legendarisk Skuespiller Med En Passion For Jazz

Arne Bue Jensen, bedre kendt som Papa Bue, var en dansk jazzmusiker, basunist og orkesterleder, der satte sit præg på den danske musikscene. Født den 8. maj 1930 i København og død den 2. november 2011 i en alder af 81 år, efterlod han sig en arv af fantastisk musik og uforglemmelige filmoptrædener.

Musikkarriere og Dannelse Af Papa Bues Viking Jazz Band

Som ung sømand blev Arne Bue Jensen fascineret af New Orleans-musikken, efter at have oplevet den i oversøiske havne. Han spillede med forskellige orkestre før han i 1956 dannede sit eget band, New Orleans Jazz Band, som senere tog det ikoniske navn Papa Bues Viking Jazz Band.

Papa Bues Viking Jazz Band fik hurtigt international anerkendelse og blev efterspurgt i udlandet med månedlange engagementer i Tyskland og turnéer i hele Europa. Deres indspilning af Schlafe mein Prinzchen toppede hitlisterne og blev solgt i over en million eksemplarer. De akkompagnerede også en lang række gæstesolister og spillede på jazzfestivaler rundt om i verden.

Orkestret blev kendt for at jazzificere populære melodier og blev især berømt for deres udgave af Nyboders pris og senere med Man kan vel ikke gøre for at man har charme og De arbejdsløses sang. Deres musik blev et symbol på dansk jazz og Arne Bue Jensen blev en officiel ambassadør for dansk jazz.

Papa Bue I Filmverdenen

Udover sin musikkarriere, medvirkede Arne Bue Jensen også i to danske film. I filmen Soldaterkammerater rykker ud fra 1959 spillede han som sig selv og optrådte med Papa Bues Viking Jazz Band og fremførte evergreen nummeret When the Saints go marching in. De skabte en fantastisk stemning og indkapslede tidens jazzscene.

I 1978 medvirkede Papa Bue igen i en dansk film, denne gang i Olsen-banden går i krig. Han spillede som musiker udenfor Vridsløse statsfængsel og satte præg på filmens musikalske tone og atmosfære.

Et Liv Dedikeret Til Jazz

Som en ægte jazzpioner og en af de mest fremtrædende danske jazzmusikere blev Arne Bue Jensen hædret både i Danmark og internationalt. Han modtog guldplader og blev tildelt nøglerne til byen New Orleans som anerkendelse for hans bidrag til musikverdenen.

Selvom han blev ramt af et slagtilfælde mange år inden sin død, lod Arne Bue Jensen sig ikke kue. Han genvandt sin førlighed og genoptog sine musikalske aktiviteter, og bliver husket som en sand legende inden for dixieland jazz.

Arne Bue Jensen (Papa Bue) vil altid blive husket som en musikalsk ikon, der bragte glæde og liv til publikum verden over og satte sit præg på dansk jazzhistorie.

Arne Bue Jensens gravsted er beliggende på Sundby Kirkegård i København, hvor hans minde vil blive bevaret for eftertiden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår blev Arne Bue Jensen (Papa Bue) født og hvornår døde han?

Arne Bue Jensen blev født den 8. maj 1930 i København og døde den 2. november 2011 i en alder af 81 år.

Hvor er Arne Bue Jensen begravet?

Arne Bue Jensen er begravet på Sundby Kirkegård i København.

Hvad var Arne Bue Jensens beskæftigelse inden for musikken?

Arne Bue Jensen var en jazzmusiker, der spillede basun og ledede sit eget orkester.

Hvad var Arne Bue Jensens første engagement?

Arne Bue Jensens første engagement var i restauranten Cap Horn i Nyhavn, hvor han spillede med sit eget New Orleans Jazz Band.

Hvem døbte Arne Bue Jensens orkester?

Orkestret blev døbt Vikingerne af den kendte amerikanske tegner og sangskriver Shel Silverstein, der havde oplevet de skægprydede musikere under et besøg i Cap Horn. Senere blev orkestret omdøbt til Papa Bues Viking Jazz Band.

Hvor blev Papa Bue efterspurgt?

Papa Bue blev efterspurgt i udlandet og havde månedlange engagementer i Tyskland. Deres indspilning af Schlafe mein Prinzchen blev en stor succes og blev solgt i over en million eksemplarer.

Hvilke gæstesolister akkompagnerede Papa Bues Viking Jazz Band?

Papa Bues Viking Jazz Band akkompagnerede en lang række gæstesolister, herunder Grethe Ingmann og Gustav Winckler.

Hvilke lande turnerede Papa Bues Viking Jazz Band i?

Orkestret turnerede i lande som Vest- og Østtyskland, England, Skotland, Østrig, Schweiz, Tjekkoslovakiet, Rumænien, Grækenland og andre europæiske lande.

Hvor optrådte Papa Bue regelmæssigt i Danmark?

Papa Bue optrådte mange år i Bamse Kragh-Jacobsens restaurant Vingården i København og spillede også søndagsjazz i Tivolis promenade pavillon i 20 år.

Hvilken betydning havde Papa Bue for dansk jazz?

Papa Bue blev udnævnt som officiel ambassadør for Dansk Jazz og var et ikon inden for Dixieland Jazz i hele verden. Han modtog guldplader og nøglerne til byen New Orleans.

Andre populære artikler: Johnny Pedersen: En talentfuld dansk skuespillerRikke Johansen: En talentfuld skuespiller med en enestående filmrolleKaj Munk: Præst, Forfatter og UrostifterPoul Østergaard: En talentfuld skuespiller, der forlod os for tidligtKate Mundt – En Skuespillerindes Liv og KarriereKarl Dane: En dansk-amerikansk skuespiller med en turbulent karriereCarl Schenstrøm NørrestedPeter Plaugborg: En talentfuld dansk skuespillerJack OConnell: En talentfuld skuespiller med en imponerende filmografiJulie Carlsen: En talentfuld skuespiller med en imponerende filmografiElmira Arikan: En talentfuld skuespiller fra IstanbulPernille Højgaard: En talentfuld skuespiller med en imponerende karriereIben Dorner: En talentfuld skuespillerinde med en imponerende karrierePil Egholm: En talentfuld skuespiller med en imponerende filmografiJesper Rosenqvist: En talentfuld skuespiller, musiker og vinkenderMurad Mahmoud: En talentfuld dansk skuespiller med en imponerende filmografiNoah Crone Back: En talentfuld dansk skuespillerMarcuz Jess Petersen: En talentfuld skuespiller fra SkibbyLouise Gabold: En Allsidig Skuespiller og Kreativ SparringspartnerLone Wichmann: En talentfuld skuespillerinde med en enestående filmkarriere