kvindely.dk

Ole Monty: En Skuespiller med et Sikkert Talent

Ole Monty, skuespiller, født den 22. oktober 1908 i København, døde den 24. april 1977 i en alder af 68 år. Han blev begravet på Søndermark Kirkegård på Frederiksberg i en fællesgrav.

En Uddannelsesvej udenfor Skuespillerfaget

Ole Monty, der oprindeligt hed Olaf Monty, var ikke uddannet skuespiller. Han havde i stedet en uddannelse inden for herreekvipering. Han tilbragte omkring tolv år med at optræde i Handels- og Kontoristforeningens revyer, før han besluttede sig for at blive skuespiller. Han studerede hos Albert Luther og Henrik Malberg og debuterede i 1937 hos Gerda Christophersen i Nykøbing F. Dog vendte han tilbage til revyfaget og blev i 1941 tilknyttet Knud Pheiffers radiokabaret Vi unge, der opnåede stor popularitet. I 1942 skabte han sammen med Knud Pheiffer revy- og radiofigurerne Phieselbach og hr. Pheiffert. Da Cabaret Vi Unge sluttede i efteråret 1942, fortsatte makkerparret deres succes også uden for radiostudiet og optrådte sammen blandt andet i Fiffer-Revyen Striber på Strøget i 1947. De blev meget populære og medvirkede som et fast indslag hver lørdag i radioens underholdningsudsendelse Weekend-Hytten.

En Karriere fuld af Successer

Ole Monty medvirkede i en række revyer og teaterforestillinger i løbet af sin karriere. Han var blandt andet med i Vedbæk-Revyen fra 1943 til 1954, i Helsingør-Revyen i 1946, i Dagmar Revyen i 1950 og i Fifferrevyen i 1944, 1947, 1948 og 1949. Han havde et tæt samarbejde med Knud Pheiffer i Fiffer Revyerne, der blev spillet på Casino i Istedgade, Frederiksberg Teater og Nygade Teatret. Ole Monty sang visen Den sidste svajer i Fifferrevyen i 1949. I Dagmarrevyen i 1950 havde han en fantastisk sketch sammen med Dirch Passer, hvor han spillede overpropagandachef. Efterfølgende blev Ole Monty en del af Apollo Teatret fra 1951, hvor han blandt andet medvirkede i Solstik. Han fortsatte sin karriere hos Aage Stentoft med musicalroller på Det ny Scala og i Falkonercentret. Med årene udviklede Ole Monty et sikkert talent som karakterskuespiller og optrådte på forskellige scener i København, herunder Ungdommens Teater. Han bevarede dog også forbindelsen til det komiske rollefag, hvor han havde stor succes som den gale fætter Freddy i Arsenik og gamle kniplinger. Ole Monty medvirkede også i Holstebro-Revyen i 1970erne.

En Mangfoldig Kunstner

Ole Monty var ikke kun skuespiller, men også en dygtig sanger. Han opnåede succes som refrænsanger på grammofonplader og blev kendt for at lancere sangen Very Very Welcome Home Mr. Swanson ved en folkekoncert i radioen i 1939. Han var også kendt for sin festlige skikkelse som Nielsen fra Ledøje, der kunne kopiere alle og enhver.

Et Liv udenfor Rampelyset

Ole Monty blev gift to gange i sit liv. Første gang blev han gift den 20. december 1933 på Københavns Rådhus med Victoris Sylvia Schermeister. Sammen fik de sønnen journalist Pierre Monty, der blev født den 19. juni 1940. Ole Monty blev derefter gift igen den 22. oktober 1944 på Gentofte Rådhus med skuespillerinden Inge Aasted, men de blev skilt i 1958. Han giftede sig igen den 8. juli 1961 på Københavns Rådhus, denne gang med skuespillerinden Lone Luther. Ole Monty var også onkel til filmanmelder og tidligere direktør for Det danske Filmmuseum Ib Monty (10-12-1930 – 29-07-1916).

En Tragisk Afslutning

I marts 1977 faldt Ole Monty om på scenen under prøver på Folketeatret og døde en måned senere.

En Imponerende Filmkarriere

Ole Monty medvirkede i hele 58 film i løbet af sin karriere. En af hans tidlige film var Flaadens blaa matroser fra 1937, hvor han spillede en matros og sang sangen Un.

Ole Monty var en skuespiller med et sikkert talent, der opnåede stor popularitet i Danmark. Han efterlod sig et betydningsfuldt bidrag til dansk teater og film, og hans mangeårige karriere vil altid blive husket.

Ole Monty: Skuespilleren bag den ikoniske skikkelse

Ole Monty, født den 22. oktober 1908 i København, var en dansk skuespiller, der blev kendt for sin komiske timing og sin karakterskuespil. Selvom Monty startede sin karriere uden formel skuespilleruddannelse, opnåede han stor popularitet og medvirkede i en lang række film og teaterproduktioner gennem årene.

Fra revy til radiokabaret: Montys tidlige karriere

Før Monty besluttede sig for at blive skuespiller, arbejdede han inden for herreekvipering og deltog i Handels- og Kontoristforeningens revyer i adskillige år. Det var dog i 1937, da han debuterede hos Gerda Christophersen i Nykøbing F, at han først trådte ind i skuespilverdenen. Han læste hos Albert Luther og Henrik Malberg og begyndte at gøre sig bemærket.

I 1941 blev Monty tilknyttet Knud Pheiffers radiokabaret, Vi unge, sammen med hvem han opnåede stor popularitet. Han og Pheiffer skabte revy- og radiofigurerne Phieselbach og hr. Pheiffert, der blev meget populære og fortsatte deres succes uden for radiostudiet. De optrådte blandt andet i Fiffer-Revyen Striber på Strøget i 1947 og var et fast indslag i radioens underholdningsudsendelse Weekend-Hytten.

Montys medvirken i revyer og teaterproduktioner

Monty var en regelmæssig optrædende i en række revyer gennem årene. Han medvirkede i Vedbæk-Revyen fra 1943 til 1954, Helsingør-Revyen i 1946, Dagmar Revyen i 1950 og Fifferrevyen i 1944, 1947, 1948 og 1949. Dette samarbejde med Knud Pheiffer gav Monty stor succes og eksponering på det danske underholdningsmarked.

Efter revyerne fortsatte Ole Monty sin karriere på teatret. Han optrådte på scener som Ungdommens Teater og Apollo Teatret og medvirkede i produktioner som Solstik. Monty arbejdede også sammen med Aage Stentoft og spillede musikalske roller på Det ny Scala og i Falkonercentret. Han udviklede sig til en dygtig karakterskuespiller og blev kendt for sin rolle som den gale fætter Freddy i Arsenik og Gamle Kniplinger.

Montys filmkarriere og musikalske bidrag

Ole Monty medvirkede i hele 58 film i løbet af sin karriere. Han startede sin filmkarriere i 1937 med Flådens Blå Matroser, hvor han både optrådte som skuespiller og som sanger. Monty sang visen Den sidste svajer i Fifferrevyen i 1949 og opnåede også succes som refrænsanger på grammofonplader.

Personligt liv og arv

Ole Monty blev først gift den 20. december 1933 med Victoris Sylvia Schermeister, med hvem han fik sønnen journalist Pierre Monty. Han blev derefter gift med skuespillerinden Inge Aasted i 1944, men de blev skilt i 1958. I 1961 blev Monty gift med skuespillerinden Lone Luther. Ole Monty døde tragisk i marts 1977 under prøverne på Folketeatret og efterlod sig en arv som en af Danmarks mest elskede skuespillere.

Montys betydning og arv

Ole Monty efterlod sig en stærk arv inden for dansk underholdning. Han var ikke kun kendt for sine komiske talenter, men også for sit karakterskuespil og musikalske bidrag. Hans popularitet og bidrag til revy, teater og film vil forblive en væsentlig del af dansk kultur og underholdning.

Ole Monty er en dygtig skuespiller, der har arbejdet sammen med en lang række talentfulde kunstnere gennem sin karriere. Fra samarbejdet med Knud Pheiffer til hans optræden i revyer og teaterproduktioner, har Monty sat sit præg på den danske underholdningsindustri og skabt uforglemmelige øjeblikke på scenen og lærredet.

Monty vil altid blive husket som en legende inden for dansk skuespil, og hans talent og bidrag vil inspirere kommende generationer af skuespillere. Ole Monty vil for altid blive en del af Danmarks kulturelle arv og en hyldest til dansk underholdning.

Ole Monty: Skuespilleren bag de sjove roller

Ole Monty var en dansk skuespiller, der trods manglen på formel skuespilleruddannelse blev kendt for sine komiske roller i film og teater. Født den 22. oktober 1908 i København, debuterede han på scenen i 1937 og fortsatte med at optræde i utallige komedier og revyer gennem sin karriere. Monty arbejdede også som sanger og opnåede stor popularitet i Danmark.

Tidlige år og karriere

Før Monty blev skuespiller, var han faktisk uddannet indenfor herreekvipering. Han begyndte sin karriere i reveerne hos Handels- og Kontoristforeningen, hvor han optrådte i omkring ti år. Det var først senere, at han besluttede sig for at forfølge sin drøm om at blive skuespiller.

Efter at have læst hos Albert Luther og Henrik Malberg debuterede Monty hos Gerda Christophersen i Nykøbing Falster i 1937. Han vendte dog hurtigt tilbage til revybranchen og blev i 1941 tilknyttet Knud Pheiffers radiokabaret Vi unge, der opnåede stor popularitet. Sammen med Pheiffer skabte Monty i revyen og på radioen karaktererne Phieselbach og hr. Pheiffert, som blev en stor succes.

Efterfølgende optrådte Monty i flere revyer, herunder Vedbæk-Revyen og Helsingør-Revyen i årene 1943-1954. Han medvirkede også i Fiffer Revyerne, hvor han samarbejdede igen med Knud Pheiffer. Monty fortsatte med at optræde i forskellige teaterstykker og revyer og opnåede stor succes som karakterskuespiller. Han blev især kendt for sin rolle som den gale fætter Freddy i stykket Arsenik og gamle kniplinger.

Filmkarriere

Bortset fra sine mange optrædener på scenen medvirkede Ole Monty også i en række film. Han debuterede i 1937 i filmen Flaadens blå matroser, hvor han spillede rollen som en syngende matros. I løbet af sin karriere medvirkede han i i alt 58 film, hvor hans talent for komedie og karakterskuespil virkelig kom til udtryk.

Monty blev kendt for sine festlige figurer og evnen til at underholde publikum. Han var kendt for at kunne kopiere forskellige karakterer og var en talentfuld refrænsanger.

Personligt liv og arv

Ole Monty blev gift i 1933, og han havde en søn sammen med sin første kone. Han blev dog senere skilt og giftede sig to gange mere. Monty døde tragisk under prøverne til et teaterstykke på Folketeatret i marts 1977 og blev begravet på Søndermark Kirkegård på Frederiksberg.

Selvom Ole Monty ikke havde en formel skuespilleruddannelse, formåede han at opnå stor succes som skuespiller og underholder. Han efterlod sig et væld af sjove og mindeværdige roller både på scenen og i filmene. Hans talent vil blive husket som en vigtig del af Danmarks underholdningshistorie.

Andre populære artikler: Kathrine Thorborg Johansen – En talentfuld norsk skuespillerindeAnders Ørskov – En Multitalentfuld SkuespillerVibeke Reumert: En Skuespillerindes Liv og KarriereAmalie Nybroe Fjeldmose: En talentfuld skuespiller med en imponerende karrierePhilip Christensen: En talentfuld skuespiller med en imponerende filmkarriereSiff Vintersol: En talentfuld skuespiller med en lysende fremtidNete Schreiner: En talentfuld skuespiller og sangerindeRune Bendixen: En Multitalentet Skuespiller og InstruktørAgneta Segerskog: En talentfuld balletdanserinde fra SverigeAnastasia Nørlund: En talentfuld skuespillerinde med en imponerende filmografiC.V. Jørgensen: En Legende inden for Dansk MusikHenning Carlsen: En af Danmarks mest talentfulde skuespillereJørgen Bing: En talentfuld skuespiller med en imponerende karriereJasper Møller Friis: En talentfuld dansk skuespillerJulian Kellerman: En talentfuld skuespiller og tegnefilmsdubberKirsten Jessen: En talentfuld skuespillerindeDragomir Mrsic: En talentfuld skuespiller med en imponerende filmografiAdnan Al-Adhami – En talentfuld skuespiller fra IrakOle Molin: En Jazzguitarist og Skuespiller