kvindely.dk

Christian Brochorst: En Legendarisk Skuespiller

Christian Brochorst var en dansk skuespiller og balletmester, født den 16. juli 1907 i Sundby ved København. Han døde den 24. oktober 1967 i en alder af 60 år og blev begravet på Dragør Kirkegård. Brochorst var søn af skuespilleren Jac. Brochorst, der også var kendt som Heiman Jacob Brochorst. Han fulgte i sin fars fodspor og debuterede i en sommerrevy i Nyborg i 1924, hvor hans far var direktør.

Tidlig Karriere

Efter sin debut var Christian Brochorst på turné med Johannes Poulsen og Ulla Poulsen i stykker som Der var engang og Otto Jacobsen. Fra 1927 til 1933 var han Harlekin på Pantomimeteatret om sommeren og optrådte på Morskabsteatret i Allégade om vinteren. I 1933 blev han hentet til Hippodromen i Malmø som balletmester, og hans succes førte til tilbud fra Stockholm. Han arbejdede som balletmester og revykomiker ved China, Folkan og Södran indtil 1948.

Senere Karriere

Efter sin fars død overtog Christian Brochorst ledelsen af hans koncertbureau, der var et af Danmarks største. Han blev også den ene halvdel af de folkelige to-mandsrevyer i Ny Ravnsborg Varietéen på Vester Fælledvej sammen med Erik Hansen. I midten af 1950erne medvirkede han i Helsingør-revyen og var iscenesætter i Rosenhaven på Bakken. Han indspillede også en succesfuld grammofonplade i 1956 med sangen Sofi Lorentzen fra Italiensvej, skrevet af Robert Arnold og Leo Svenstrup.

Filmografi og Revyer

Christian Brochorst medvirkede i 12 film i løbet af sin karriere, herunder Mod og mandshjerte (1955), Bundfald (1957), Helle for Helene (1959), Forelsket i København (1960), Det skete paa Møllegaarden (1960), Eventyrrejsen (1960), Mine tossede drenge (1961), Frøken Nitouche (1963), Don Olsen kommer til byen (1964), Ih, du forbarmende (1966), Nu stiger den (1966) og Lille mand, pas på! (1968).

Han medvirkede også i 9 revyer, herunder Helsingør-Revyen, Hornbæk Revyen og Ny Ravnsborg Revyen. Han arbejdede også med instruktion og koreografi i forskellige revyer.

Personligt Liv

Christian Brochorst blev gift to gange i sit liv. Første gang blev han gift den 22. december 1931 i Frydendal Kirke med Else Gudrun Poulsen. De blev skilt i 1938, og han giftede sig igen den 22. november 1940 på Københavns Rådhus med skuespillerinden Grethe Linde.

Christian Brochorst var en talentfuld skuespiller og balletmester, der efterlod sig et værdifuldt bidrag til dansk teater og film. Hans mange optrædener og hans arbejde som instruktør og koreograf gjorde ham til en legende inden for dansk underholdning.

Christian Brochorst: En alsidig skuespiller og balletmester

Christian Brochorst, født den 16. juli 1907 i Sundby ved København og død den 24. oktober 1967 (60 år gammel), var en fremtrædende dansk skuespiller og balletmester. Han var søn af den berømte skuespiller Jac. Brochorst og fulgte tidligt i sin fars fodspor på teatret. Gennem sin karriere arbejdede han sammen med mange talentfulde kunstnere og opnåede stor anerkendelse i Danmark og Sverige.

Tidlige år og turné med Johannes og Ulla Poulsen

Allerede som ung debuterede Christian Brochorst i en sommerrevy i Nyborg i 1924, hvor hans far var direktør. Han arbejdede også sammen med Johannes Poulsen og Ulla Poulsen på turné i forestillinger som Der var engang og Otto Jacobsen. Disse erfaringer bidrog til at forme hans evner som skuespiller og balletmester.

Successer i Sverige som balletmester og revykomiker

I årene fra 1927 til 1948 var Christian Brochorst balletmester og revykomiker i både Malmø og Stockholm. Han arbejdede på teatre som Hippodromen, China, Folkan og Södran og fik stor popularitet blandt publikum. Hans talent som både danser og komiker gjorde ham til en af Sveriges mest respekterede kunstnere på den tid.

Koncertbureau og revyer med Erik Hansen

Efter sin fars død overtog Christian Brochorst ledelsen af dennes koncertbureau, der var et af Danmarks største. Sammen med Erik Hansen optrådte han også i de folkelige to-mands revyer i Ny Ravnsborg Varietéen på Vester Fælledvej. Disse revyer var kendt for hurtige kostumeskift og var meget populære blandt publikum.

Skuespil og iscenesættelse på bakken og i Helsingør

Christian Brochorst medvirkede også i flere film og revyer i Danmark. Han spillede blandt andet roller i film som Helle for Helene og Don Olsen kommer til byen. Han var også iscenesætter i revyen Rosenhaven på Bakken og medvirkede i Helsingør-revyen i midten af 1950erne. Hans talent og engagement gjorde ham til en værdsat skuespiller og instruktør i dansk teaterverden.

Personligt liv og arv

Christian Brochorst blev født ind i en kunstnerfamilie og fortsatte familiens traditioner som skuespiller og balletmester. Han blev gift to gange, først med Else Gudrun Poulsen og senere med skuespillerinden Grethe Linde. Han efterlod sig en betydelig arv inden for dansk teater, som stadig bliver værdsat den dag i dag.

Filmografi og revyer

I løbet af sin karriere medvirkede Christian Brochorst i 12 film, herunder Mod og mandshjerte, Forelsket i København og Ih, du forbarmende. Han optrådte også i flere revyer, herunder Helsingør-Revyen og Ny Ravnsborg Revyen.

Christian Brochorst var en talentfuld skuespiller og balletmester, der arbejdede sammen med mange af tidens største kunstnere. Hans bidrag til dansk og svensk teater vil altid blive husket og hyldet af teaterelskere over hele landet.

Christian Brochorst: Skuespilleren bag de store filmklassikere

Christian Brochorst var en dansk skuespiller og balletmester, der er bedst kendt for sine optrædener i en række ikoniske film. Født den 16. juli 1907 i Sundby ved København, fulgte han i sin fars fodspor og debuterede som skuespiller i en sommerrevy i Nyborg i 1924. Han blev hurtigt anerkendt for sit talent og var med i flere store produktioner, både på scenen og på film.

En alsidig karriere på scenen

Christian Brochorst tilbragte mange år på scenen og optrådte i både revyer og teaterstykker. Fra 1927 til 1933 var han sommerballetmester på Pantomimeteatret og om vinteren spillede han på Morskabsteatret i Allégade. Han blev også kendt i Sverige som balletmester og revykomiker ved teatre som China, Folkan og Södran. Brochorst var desuden kendt som en dygtig iscenesætter og optrådte selv i flere revyer, herunder Ny Ravnsborg Varietéen og Helsingør-Revyen.

Fra scenen til lærredet

Mens Christian Brochorst havde stor succes på scenen, blev han også kendt for sine filmoptrædener. Han medvirkede i i alt 12 film, hvoraf mange er blevet klassikere inden for dansk filmhistorie. Et af hans mest kendte værker er filmen Frøken Nitouche fra 1963, hvor han spiller rollen som en krovært.

Brochorst spillede også i film som Mod og mandshjerte, Bundfald og Mine tossede drenge. Hans talent og karisma gjorde ham til et populært valg for filmskabere, og hans roller var ofte af humoristisk karakter.

Eftermæle og arv

Christian Brochorst døde den 24. oktober 1967 i en alder af 60 år og er begravet på Dragør Kirkegård. Han efterlod sig et værdifuldt bidrag til dansk teater og filmindustri, og hans optrædener har stadig betydning for nutidens filmelskere.

Christian Brochorsts passion for scenekunsten og hans alsidige talent gjorde ham til en af de mest populære skuespillere i sin generation. Hans filmværker vil altid være et vigtigt stykke dansk filmhistorie og vil blive husket af mange i mange år fremover.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår og hvor blev Christian Brochorst født?

Christian Brochorst blev født den 16. juli 1907 i Sundby ved København.

Hvornår døde Christian Brochorst, og hvor er han begravet?

Christian Brochorst døde den 24. oktober 1967 i en alder af 60 år. Han er begravet på Dragør Kirkegård.

Hvordan var Christian Brochorsts tidlige karriere inden for underholdningsbranchen?

Allerede som ung debuterede Christian Brochorst i 1924 i en sommerrevy i Nyborg, hvor hans far, skuespilleren Jac. Brochorst, var direktør. Han var også på turné med Johannes Poulsen og Ulla Poulsen i stykker som Der var engang og Otto Jacobsen.

Hvilke teatre arbejdede Christian Brochorst på i løbet af sin karriere?

Fra 1927 til 1933 arbejdede Christian Brochorst om sommeren som Harlekin på Pantomimeteatret og om vinteren på Morskabsteatret i Allégade. Han blev senere hentet til Hippodromen i Malmø som balletmester og revykomiker. Han arbejdede også i Stockholm ved China, Folkan og Södran.

Hvad skete der efter faderens død med Christian Brochorsts karriere?

Efter sin fars død overtog Christian Brochorst ledelsen af dennes koncertbureau, der var et af Danmarks største. Han blev også den ene halvdel af de populære to-mandsrevyer i Ny Ravnsborg Varietéen på Vester Fælledvej sammen med Erik Hansen.

Hvordan var Christian Brochorsts optræden i Ny Ravnsborg Varietéen?

I Ny Ravnsborg Varietéen optrådte Christian Brochorst og Erik Hansen i dame- og herretøj og skiftede kostumer i et forrygende tempo.

Hvad var Christian Brochorsts rolle i Helsingør-revyen?

I midten af 1950erne medvirkede Christian Brochorst i Helsingør-revyen og var iscenesætter i Rosenhaven på Bakken.

Hvem var Christian Brochorst gift med?

Christian Brochorst blev gift første gang den 22. december 1931 i Frydendal Kirke med Else Gudrun Poulsen. Efter en skilsmisse blev han gift igen den 22. november 1940 på Københavns Rådhus med skuespillerinden Grethe Linde.

Hvad var Christian Brochorsts filmkarriere?

Christian Brochorst medvirkede i 12 film, herunder Mod og mandshjerte (1955), Bundfald (1957), Helle for Helene (1959), Forelsket i København (1960), Det skete paa Møllegaarden (1960), Eventyrrejsen (1960), Mine tossede drenge (1961), Frøken Nitouche (1963), Don Olsen kommer til byen (1964), Ih, du forbarmende (1966), Nu stiger den (1966) og Lille mand, pas på! (1968).

Hvilke revyer var Christian Brochorst en del af?

Christian Brochorst medvirkede i ni forskellige revyer, herunder Helsingør-Revyen i 1957, Ny Ravnsborg Revyen i 1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956 og 1958. Han arbejdede også med Hornbæk Revyen i 1952 og Helsingør-Revyen i 1963.

Andre populære artikler: Jørgen Michael Kløcker – En alsidig skuespiller og forretningsmandMaria Kaas Allingham: En talentfuld dansk skuespillerHans Pilgaard: En dansk skuespiller og journalistMette Weyde: En dygtig skuespiller og tv-værtKaren Marie Nielsen: En talentfuld operasangerinde og skuespillerindePeter Palshøj: En talentfuld skuespiller med en imponerende karriereKjeld Løfting: En Dygtig Skuespiller og Engageret KunstnerViggo Sommer: En Poptrio-legende og SkuespillerBobo Moreno: En talentfuld skuespiller med en passion for musikNikolai Aamand: En talentfuld dansk skuespillerAage Rais-Nordentoft: En talentfuld filminstruktør og engageret byrådsmedlemBahar Pars: En talentfuld iransk-svensk skuespillerinde og instruktørThomas Hartmann: En talentfuld komiker og skuespillerLene Ravn Henriksen – En talentfuld sminkøse og skuespillerindeChristopher Fairbank: En talentfuld skuespiller med en imponerende karriereSylvester Willaume FobianMarie Louise Wille: En talentfuld skuespiller med en imponerende karriereToniah Pedersen: En talentfuld skuespiller, koreograf og danserClara Toft Simonsen – En talentfuld skuespillerindeAdam Fischer – En talentfuld dansk skuespiller