kvindely.dk

Svend Pedersen: En Folkekær Skuespiller og Radiostemme

Svend Pedersen var en dansk skuespiller og radiomedarbejder, der blev født den 9. februar 1913 i København. Han døde desværre alt for tidligt den 9. maj 1967 i en alder af kun 54 år. Han er begravet på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte.

En Karriere inden for Radioen

Svend Ludvig Pedersen startede sin karriere i radioen som kontorist ved statsradiofoniens foredragsafdeling i 1933. Han var dog ikke tilfreds med blot at være kontorist og blev hurtigt en aktiv del af programvirksomheden, hvor han arbejdede med børneudsendelser. I 1938 blev han forfremmet til programassistent og i 1946 blev han programsekretær i reportageafdelingen.

I 1940erne var Svend Pedersen en af de mest populære radiostemmer i Danmark. Han var kendt for sin slagfærdighed, venlighed og hyggelige væremåde. Han havde en naturlig evne til at skabe kontakt med de mennesker, han interviewede i sine udsendelser, som f.eks. Den nysgerrige mikrofon. Han fokuserede mere og mere på underholdende udsendelser, og især Weekend-hytten med Svend Pedersen som programleder og konferencier blev en af de mest lyttede udsendelser.

I 1949 blev han souschef i underholdningsafdelingen og i 1951 blev han chef for underholdningsafdelingen, hvor han havde ansvaret for al underholdning både i radioen og det hastigt ekspanderende fjernsyn. Selvom han blev chef, forblev han en aktiv og populær programmedarbejder. Han havde f.eks. udsendelsen Prøv lykken i radioen og var mest kendt for quiz-udsendelserne Kvit eller dobbelt på tv i årene 1957-1959, som var utroligt populære og fik gaderne til at ligge øde.

En Mangfoldig Karriere

Svend Pedersen var også kendt for at tilrettelægge og medvirke i forskellige underholdningsprogrammer som f.eks. Gøglervognen og TV i Tivoli. Fra 1964-1966 var han den første chef for TVs underholdningsafdeling, men på grund af sygdom måtte han trække sig tilbage. Han blev derefter konsulent for TV-underholdningen.

Personligt Liv og Arv

Svend Pedersen blev gift med Karen Annie Falster den 22. juni 1941 i Christiansborg Slotskirke. Senere blev han gift med Annelise Pedersen. Han efterlod sig en arv af underholdning og folkekærlighed, som stadig huskes den dag i dag.

Filmkarriere

Udover sit arbejde i radioen medvirkede Svend Pedersen også i to film. I 1952 spillede han programleder i filmen Rekrut 67 Petersen, og i 1958 optrådte han som sig selv, quizvært, i filmen Far til fire og ulveungerne.

Svend Pedersen var en elsket skuespiller og radiostemme, der formåede at skabe kontakt og underholdning for danskerne. Hans bidrag til dansk radio og fjernsyn vil altid blive husket og værdsat.

Svend Pedersen – En Talentfuld Skuespiller og Programmeredaktør

Svend Ludvig Pedersen, født den 9. februar 1913 i København, var en dansk skuespiller og programchef, der efterlod en uudslettelig indflydelse på dansk underholdning. Han var søn af grosserer Kristian Theodor Pedersen og Laura Herdies Theodora Therkelsen. Svend Pedersen startede sin karriere som kontorist ved statsradiofoniens foredragsafdeling, men fandt hurtigt sin vej til programvirksomheden som medarbejder i børneudsendelser.

I løbet af 1940erne blev Svend Pedersen en af de mest elskede radiostemmer i Danmark. Han var slagfærdig, elskværdig og hyggelig. Hans evne til at komme i kontakt med mennesker, han interviewede, gjorde ham populær i udsendelser som Den nysgerrige mikrofon. Han begyndte også at fokusere mere på underholdende udsendelser og blev kendt som programleder og konferencier for Weekend-hytten, en af de mest aflyttede udsendelser.

En Karriere Inden for Underholdning

I 1949 blev Svend Pedersen souschef i underholdningsafdelingen og i 1951 blev han chef for underholdningsafdelingen. Han havde dermed ansvaret for al underholdning både i radioen og i det hurtigt voksende fjernsyn. Selvom han blev chef, fortsatte han med at være en aktiv og populær programmedarbejder.

I årene 1957-1959 var Svend Pedersen kendt for quiz-udsendelserne Kvit eller dobbelt, som var utroligt populære og lagde gaderne øde. Quiz-udsendelserne blev tilrettelagt i samarbejde med Poul Overgaard Nielsen. Underholdningsafdelingen havde også faste udsendelser som Gøglervognen og TV i Tivoli.

Fra 1964-1966 var han den første chef for TVs underholdningsafdeling, men på grund af sygdom var han nødt til at trække sig tilbage. Han blev derefter konsulent for TV-underholdningen. Han døde få måneder efter på sin bopæl, Fredly, i fiskerlejet Ommel på Ærø. Svend Pedersen ville have tilbragt sine dage som pensionist der, men han blev ramt af en hjertelammelse, mens han skrabede maling af sine vinduer.

Skuespiller På Det Store Lærred

Udover sit arbejde som programchef medvirkede Svend Pedersen også i to film. I 1952 spillede han rollen som programleder i filmen Rekrut 67 Petersen. I 1958 optrådte han som sig selv og quizvært i Far til fire og ulveungerne. Disse filmeksperimenter var et resultat af hans succes som quiz-programleder og viste hans alsidighed som entertainer.

Svend Pedersen efterlod et varigt indtryk på dansk underholdning og blev en folkekær skikkelse i 1940erne og 1950erne. Hans evner som kommunikator og hans talent for underholdning gjorde ham til en sand legende.

Svend Pedersen – En populær skuespiller

Svend Pedersen var en dansk skuespiller, der blev født den 9. februar 1913 i København. Han døde desværre for tidligt den 9. maj 1967, i en alder af blot 54 år. Han er begravet på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte.

Et liv dedikeret til underholdning

Svend Ludvig Pedersen, der var søn af grosserer Kristian Theodor Pedersen og Laura Herdies Theodora Therkelsen, begyndte sin karriere som programchef. Han startede som kontorist ved statsradiofoniens foredragsafdeling i 1933, men det varede ikke længe, før han blev en aktiv deltager i programvirksomheden, specielt inden for børneudsendelser.

I løbet af 1940erne blev Svend Pedersen en af de mest populære radiostemmer og folkekære radiomedarbejdere i Danmark. Han var kendt for sin slagfærdighed, venlighed og hygge. Han havde en naturlig evne til at skabe kontakt med de personer, han interviewede i udsendelser som Den nysgerrige mikrofon. Han blev mest kendt for sin underholdende talkshow Weekend-hytten som programleder og konferencier, som blev en af de mest aflyttede udsendelser.

I 1949 blev han souschef i underholdningsafdelingen og i 1951 blev han chef for underholdningsafdelingen, hvilket gav ham ansvaret for al underholdning både i radioen og i fjernsynet. Trods sin stigning i ansvar forblev han en aktiv og populær programmedarbejder. Han havde populære udsendelser som Prøv lykken i radioen og Kvit eller dobbelt på fjernsynet (1957-1959).

Sammen med Poul Overgaard Nielsen tilrettelagde han quiz-udsendelser, herunder Kvit eller dobbelt. Disse udsendelser blev så populære, at gaderne var øde, mens de blev sendt. Andre faste udsendelser fra underholdningsafdelingen inkluderede Gøglervognen og TV i Tivoli.

Fra 1964 til 1966 var han den første chef for TVs underholdningsafdeling, men på grund af sygdom trak han sig tilbage. Han blev derefter konsulent for TV-underholdningen. Han døde få måneder senere som resultat af en hjertelammelse.

Svend Pedersens filmkarriere

Svend Pedersen medvirkede i to film i løbet af sin karriere:

  1. Rekrut 67 Petersen (1952): I denne film spillede Svend Pedersen rollen som programleder.
  2. Far til fire og ulveungerne (1958): I denne film optrådte Svend Pedersen som sig selv, quizvært.

Afsluttende tanker

Svend Pedersen efterlod sig en arv som en af Danmarks mest populære og folkekære skuespillere. Hans evne til at skabe kontakt med sit publikum og formidle underholdning gjorde ham elsket af mange, både på radio og fjernsyn. Hans betydning for dansk underholdning kan ikke undervurderes, og han vil altid blive husket som en stor personlighed inden for dansk medieindustri.

Jeg kan ikke forestille mig dansk underholdning uden Svend Pedersen. Han var en sand mester i sit fag og kunne få ethvert publikum til at smile. Han vil altid være uundværlig. – En beundrer af Svend Pedersen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår blev Svend Pedersen født?

Svend Pedersen blev født den 9. februar 1913 i København.

Hvor døde Svend Pedersen?

Svend Pedersen døde den 9. maj 1967. Han blev begravet på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte.

Hvem var Svend Pedersens forældre?

Svend Pedersens forældre var grosserer Kristian Theodor Pedersen og Laura Herdies Theodora Therkelsen.

Hvor fik Svend Pedersen sin uddannelse?

Efter at have afsluttet sin studentereksamen i 1931 fra Johannesskolen, fik Svend Pedersen en forretningsuddannelse i et eksportfirma.

Hvornår begyndte Svend Pedersen at arbejde ved statsradiofoniens foredragsafdeling?

I 1933 blev Svend Pedersen ansat som kontorist ved statsradiofoniens foredragsafdeling.

Hvad gjorde Svend Pedersen aktivt i programvirksomheden?

Ikke længe efter sin ansættelse i statsradiofoniens foredragsafdeling, begyndte Svend Pedersen aktivt at deltage i programvirksomheden som medarbejder i børneudsendelser.

Hvilken titel fik Svend Pedersen i 1938?

I 1938 fik Svend Pedersen titel som programassistent.

Hvornår blev Svend Pedersen programsekretær i reportageafdelingen?

Svend Pedersen blev programsekretær i reportageafdelingen i 1946.

Hvilke populære radioprogrammer blev Svend Pedersen kendt for?

I 1940erne var Svend Pedersen kendt som en af de mest populære radiostemmer og folkekære radiomedarbejdere. Han var kendt for sine slagfærdige, elskværdige og hyggelige programmer. Et af hans mest populære programmer var Weekend-hytten, hvor han fungerede som programleder og konferencier.

Hvad blev Svend Pedersens rolle som chef for underholdningsafdelingen?

I 1951 blev Svend Pedersen chef for underholdningsafdelingen og fik dermed ansvaret for al underholdning både i radioen og i fjernsynet. Selv om han blev chef, forblev han en fortsat aktiv og populær programmedarbejder. Han var bl.a. kendt for quiz-udsendelserne Kvit eller dobbelt på TV.

Andre populære artikler: Lisa Werlinder: En talentfuld skuespillerinde med en imponerende karriereJane Seymour: En Engelsk Skuespillerindes BiografiMichael Trier Jacobsen: En talentfuld skuespiller med en enestående filmrolleKim Hammelsvang HenriksenBenjamin Stender: En talentfuld dansk skuespillerTrine Piil Christensen: En talentfuld skuespiller med en imponerende karriereSusanne Jensen: En talentfuld skuespiller og filmpædagogToni Lander – En dygtig balletdanserinde med en imponerende karriereGuri Richter: En solid kraft på dansk teaterSvend Gehrs: En Legendarisk FodboldkommentatorKurt Dahl: En talentfuld skuespiller med en imponerende karriereBuster Larsen: En elsket skuespiller fra dansk teater og filmHarald Nielsen: En dansk fodboldlegendeMarianne Knorr: En talentfuld skuespiller og visesangerEva-Theresa Jermiin AnkerPer Dahl: En talentfuld skuespiller med en imponerende karriereAnneke von der Lippe: En talentfuld norsk skuespillerindeBenedikte Maria Hedegaard MouritsenSimone Bendix: En talentfuld skuespiller med mange facetter